HISTÒRIA


Actualment l'Associació de Veïns de la Font del Mont de Barcelona, compta amb 95 anys d'història. Es va constituir a Barcelona un mes de setembre de 1926 amb l'objectiu de defensar els drets i interessos de tots els veïns i propietaris per poder obtenir millores per al barri.


La urbanització de la barriada de la Font del Mont, tot i pertànyer al barri de Sarrià-Sant Gervasi es va anomenar, inicialment, “Ideal Vallvidrera” per la seva proximitat a Vallvidrera i per estar situada en la vessant mar de la serra de Collserola, al costat de la carretera de les Aigües, en plena natura, entre boscos i vegetació, i amb unes esplèndides vistes a la ciutat de Barcelona.

L'any 1942 l'Associació ja tenia secció esportiva amb el seu propi equip de "balonmano". Posteriorment, l'Associació, també va crear la seva pròpia bandera, himne i logotip (una mascota que és un emblemàtic esquirol, popularment anomenat “Quirol”), així com la revista “quirol/notícies” (1995-2011).


L’any 1971 l'Assemblea va decidir canviar el nom de l’Associació, que va passar a anomenar-se “Asociación de Propietarios y Vecinos de la Font del Mont Vallvidrera” fent honor a la seva emblemàtica font que ens dona el bé preuat de l'aigua, i ens ofereix la seva tranquil·litat i serenor.


L’any 1987 es va tornar a fer teatre a la Festa Major amb un grup de veïns i veïnes que, posteriorment, van fundar la creà la “Companyia Fontmontina de Comèdia”.

“Font del Mont, pàtria estimada, aigua, pins, cel i frescor, gent que viu en harmonia i en eterna germanor”.