Fets rellevants

L'any 1936 es fundà la “Penya Germanor” gràcies a la família Pérez-Vivó, de mans de l'Evarist, que tan sols pretenia reunir i distreure la mainada i el jovent del barri per poder compensar els mal tràngols que la guerra feia passar en aquells anys. Es tractava de trobades en les quals es feien projeccions de cinema i representacions de teatre en un ambient familiar i festiu.


L'any 1941 la guerra va acabar, i tot i les dificultats de l'epoca, no es va renunciar a les trobades de balls, àpats de festa i trobades d'esbarjo a la casa de Can Borda, on poc a poc es va originar el que ara es la nostre FESTA MAJOR. En aquestes festes es feien sardanes, campionats de pingpong, música, carnaval, cantada de caramelles per Pasqua, cantades al Nadal, curses de fons, misses i premis a l´elegància en el ball de gala. El lloc d'aquestes trobades ja va haver de ser al carrer (“Plaça Major”).

L'any 1942 fins i tot hi havia secció esportiva amb el seu propi equip de "balonmano" en primera divisió.


L'any 1947 va deixar de celebrar-se la Festa Major, diuen que el motiu va ser un canvi generacional, i l´esgotament dels organitzadors, però molt ràpidament que l´entusiasme i la il·lusió del barri per a fer germanor, que va a tornar a celebrar-se com ara la coneixem!.

L'any 1976 va marcar la plena recuperació de la Festa Major i es va fer un homenatge al veí més veterà Raimon Brau, a qui se li lliurar una placa commemorativa. Es va crear també la “Sección Juvenil” perquè tingués cura d'organitzar totes les festes venidores. Aquells anys les festes majors tenien cada vegada més relleu, organitzades pel jovent i amb un programa d'actes: ballades de sardanes, festa per la mainada, i l'esperat "Sopar de Germanor".

L'any 1984 , degut a la mort de Lluís Garcia, un dels patriarques del barri i propulsor, entusiasta i animador de tot allò que es celebrava, no es va celebrar la Festa Major.


L’any 1987 es va tornar a fer teatre a la Festa Major amb un grup de veïns i veïnes que, posteriorment, van fundar la“Companyia Fontmontina de Comèdia”.

Cal dir que l'obra de teatre, és l'activitat estrella, ja que les actrius i els actors son els mateixos veïns i veïnes de la Font del Mont, i cada any es superen! Altres activitats habituals de la Festa Major són: el matí esportiu, la festa infantil, el sopar, el ball, la “despertà” (amb trons, tambors i petards que culmina amb un esmorzar), el dinar de germanor, i el fi de festa.

Moltes gràcies als organitzadors de la Festa Major!!!!